Nye avsløringer i forholdet mellom Tyrkia & IS

Print pagePDF pageEmail page

Jeg skrev en bloggartikkel den 24.03.2016 « Nato-land handler med IS «. Nå i dag så kom det nye avsløringer.

Jeg vet det er mange som sliter med å ta dette innover seg eller seriøst, fordi det passer ikke inn i bildet vi er blitt fortalt om hva Nato skal stå for og er, Tyrkia skal være etter vår lærdom være 100% lojal mot sine partnere i Nato, det er hva vi som mennesker har lært om Nato, 100% lojalitet. Men dessverre er ikke verden slik, det kanskje slik når nato ble opprettet, men verden har forandret seg mye siden den gang.

Vi må én ting i bakhodet når vi leser om slike saker som dette eller ser dokumentarer om slike saker som dette, landet som det gjelder har en egen interesse og har ett mål det vil oppnå. I dette tilfellet med Tyrkia som denne saker angår, så har Tyrkia ett stort mål, det er bli sett på som et vest europeisk land og bli fult medlem av EU.

Som det har kommet frem ved flere anledninger så bruker Tyrkia kynisk og rått flyktningene som rømmer fra Syria i sine forhandlinger med EU for å få i gang forhandlinger om medlemskap. For at Tyrkia  ikke skal sende flyktningene over grensa til Hellas og andre EU-land, så vil dem ha igjen at EU vil gå i forhandlinger om medlemskap, noe EU enda ikke har gitt etter for, og ikke kan gi etter for.

Tilbake til Tyrkia og IS sin kontakt og handel. Som jeg skrev tidligere så har IS-soldatene full tilgang til å krysse grensa til Tyrkia når dem måtte trenge sykehusbehandling og av andre grunner, på tyrkiske stats regning. Dette gjør Tyrkia fordi dem får kjøpt billig olje av terrororganisasjonen IS, og dem selger andre varer og tjeneste tilbake.

Det er kanskje på tide nå at Nato`s generalsekretær og de øvrige natolandene nå tar grep ovenfor Tyrkia, og at Hellas stenger grensa helt mot Tyrkia inn til Tyrkia endrer denne politikken. Det begynner nå også bli mer og mer klart at Tyrkia til dels har beveget seg mot å bli en mer totalitærstat enn dem var tidligere, dette kan man se på at journalister blir arrestert og utenlandske journalister får ikke opphold i Tyrkia, det så vi med Aftenposten som ble kastet ut av natolandet Tyrkia, det er ikke den eneste vestlige avisen eller mediehuset som opplever dette. Rekken er lang.

Her kan dere lese om de nye avsløringene som journalistene kommer med som arbeider med en dokumentar om handelen og forholdet mellom Tyrkia og IS som kommer i slutten på april i år, her kan dere se en video om de samme avsløringene.

Det blir liksom heller ikke noe bedre når Tyrkia`s president prøver å sensuere tyskemedier i Tyskland. Pressefriheten i Tyrkia er falt helt sammen, tyrkiske journalister blir arrestert om dem kommer med kritiskjournalistikk og utenlandske journalister blir nektet å bo i Tyrkia eller så blir dem kastet ut..Er det denne formen for ytringsfrihet og pressefrihet som skal være Nato sin politikk fremover ??

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *