Europa på ville veier

Print pagePDF pageEmail page

 

Det ser ikke særlig lyst for europa for tiden. Jeg har skrevet flere artikler nå om Tyrkia, denne er også en oppfølger i så måte. Som Nrk skriver i dag, så har Tyrkia og EU inngått en avtale angående flyktningene i fra Syria, denne avtalen måtte EU få på plass for at ikke Tyrkia skulle slippe samtlige flyktninger i fra Syria inn i Hellas, ergo inn i hele EU / EØS-område. Men hva er prisen EU betaler for at Tyrkia ikke skal gjøre dette ? En ting er hva dette koster i kroner og øre, men en annen ting er at Tyrkia nå får forhandle med EU om visumfri adgang til schengen-sonen som bl.a Norge er en del av. Avtalen betyr også at Tyrkia får forhandle om EU-medlemskap raskere enn antatt, dette er også en del av avtalen.

Men hvem « betaler regningen « for dette ? Jo det er kvinner, barn og folk som står i fare for å bli drept i Syria, dette inkl. også mennesker med en annen politisk oppfatning enn regjerende regime i Syria, levende mennesker er valutaen som brukes i forhandlinger mellom Tyrkia og EU.

Nå synes det er god grunn til å stille ved hva EU driver med som lar seg bli med på denne politikken til Tyrkia, har ikke EU lært et fnugg av 2.verdenskrig ? Når man samtidig vet at Tyskland er i ferd med å gå i den samme fella som dem gjorde i slutten på 1920-tallet og i begynnelsen på 1930-tallet, nemlig å forby en type politiskepartier, det var det dem gjorde med partiet til Hitler, hva ble resultatet ? Regner med de fleste vet at Hitler kom til makta i 1933, og resten av historien kjenner vi til, er dette EU og Tyrkia legger opp til ? I så fall ser det enda mørkere ut for Europa, enn det gjør i skrivende stund.

Som jeg skrev her om dagen så har Tyrkia utstrakt handel med IS, og at IS-soldater har fri adgang til Tyrkia og sykehusene der hvis dem skulle ha behov for det. Hva skjer om EU går med på gi tyrkiske statsborgere visum fri adgang til schengen-sonen ? Hvor lett blir det ikke da for IS-soldater å ta seg helt inn på dørstokken vår her i Norge ?

Nå har både EU/EØS og USA kritisert mediene i Russland i flere år tier, blitt hakk i plata for lenge siden, enda kommer den kritikken. Hva er det EU  nå godtar fra Tyrkia? EU sitter stille tiende og ser på at tyrkiske journalister blir arrestert og vestlige journalister, deriblant norske ikke får jobbe på vegne av sitt mediehus i hjemlandet i Tyrkia, dem blir enten nektet opphold eller så blir dem sendt ut, og tillegg så har nåværende president i Tyrkia gått så langt at han prøver å sensurere medier i Tyskland som har tilhold i Tyskland. Blir neste steg at EU vil gå med mediesensur og at alt som skal skrives i avisene og sendes på tv av nyheter først må godkjennes av EU-kommisjon ? Eller skal Merkel få fullmakt til å sensurere mediene i hele EU/EØS-område ?

Nå er vi i Norge enda heldig som ikke har rotet oss inn i EU, så vi har enda en mulighet å berge litt av vår selvrespekt ved å si opp EØS-avtalen og melde oss ut av schengen, det er faktisk det som må til for å forhindre at Norge blir spist opp og blir en del av frisonen for terrorister som vil få fri adgang til hele Europa, minus Russland. Kanskje er ikke Putin som dum likevel, han har tydeligvis sett noe som resten av Europa lukker øynene for, nemlig at man må ha streng kontroll på grensene og man må vite hvem man slipper inn i landet. Terrorister skal være uønskede mennesker, ikke noen man holder døra på vidt gap for, ja nærmest ønsker dem velkommen med ost og vin.

Nå mener jeg ikke at vi skal nekte tyrkere adgang til EU/EØS-området, men. EU må sørge for at Tyrkia stenger grensen mot Syria og kutter ut handel med IS. Det er ene og alene Tyrkia som økonomisk nå som holde IS i livet. Slutter Tyrkia å kjøpe oljen fra IS og ikke handler med dem på annen måte, da er IS dø i løpet av få uker og måneder, men denne formen sikkerhet for sine egne borgere og for borgerne i EØS-område vil tydeligvis ikke EU være med å medvirke til. Heller tvert imot, slik politikerne i EU nå opptrer så er selv EU og EØS-området blitt en sikkerhetsrisiko for den vanlige mann og  kvinne på gata, for ikke snakke om våre barns fremtid.

Det er jo et stort paradoks i denne situasjonen. Først driver samtlige land i EU/EØS å overvåker all aktivitet på internett, eposter og mobiltelefoner osv, grise overvåker samtlige innbyggere i hele EU/EØS-området, samtidig så godtar de samme landene at Tyrkia slipper IS-soldater fritt inn i sitt land, noe som medfører at disse terroristene får fritt leide inn i Hellas og resten av EU/EØS-område. Hva slags katt og mus lek er det egentlig politikerne bedriver ? Er befolkningen i Norge og i de øvrige EU/EØS-landene blitt valutaen som brukes for å slikke terrorister opp etter ryggen? Enda mer paradoksalt blir det når fremtredende politikere på stortinget får seg til å si, « hvis du ikke har noe å frykte så har du ingenting å være redd for « selv vi utvider fullmaktene til PST og E-tjenesten. Jo jeg har noe å frykte, det har alle innbyggerne i Norge, frykter mitt privatliv blir underholdning for snokesyke PST-folk som er med  på denne masseovervåkningen. Min holdning til dette er følgende. Hvis PST mener jeg ikke har gjort noe galt eller jeg ikke er mistenkt for å ha gjort noe kriminelt, da får dem holde seg unna min epost-konto, ip-adresse og mobil, ellers hver så god å snok.

Jeg må innrømme én ting, i mine øyne ser det temmelig mørkt ut for hele EU/EØS-område, i hvertfall når man i tillegg ser på hvilke partier som har framgang og noen av dem får også makt i enkelte land, er da man får lyst til å trekke for gardinene og ikke trekke dem fra før det blir lysere tider politisk.

Share

  1 comment for “Europa på ville veier

  1. Hans Jørgen Strøm
    1. april, 2016 at 15:25

    en helt ryggesløs EU ledelse som lar seg presse på denne måten av Erdogan og hans regjering.
    det som skjer i Tyrkia for tiden, fengsling av journalister, og svært brutal behandling av demonstranter i gatene i de Ankara og Istanbul kvalifiserer ikke Tyrkia til EU medlemsskap.
    dette og det faktum at Tyrkia har samarbeidet med og gjort butikk ISIL, i olje, men også uertsattelige kunstskatter slik RT kunne avsløre igår kvalifiserer til strenge sanksjoner mot landet. hvis der ingen reaksjoner kommer fra EU/vesten forteller det om en stygg dobbelmoral. vel, de sanskjonerer mot Russland, de burde se på samme virkemiddel mot Tyrkia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *