Erna villedet Stortinget, pressen og folket – Syria

Print pagePDF pageEmail page
Google-søk

Google-søk

 

Jeg vil våge meg på følgende påstand. Regjeringen direkte villeder folket, stortinget og mediene med sin begrunnelse for å sende 60 spesialsoldater for å kjempe mot IS. Det er flere grunner til begrunnelsen for dette ikke er korrekt, blank løgn.

La oss først gå tilbake til den 28.09.2015. Da holdt Vladimir Putin sin tale i FN`s generalforsamling for første gang siden 2005. I den talen varslet han at Russland vil bidra til å bekjempe IS og gå inn i Syria, noe Russland gjorde noen få dager senere, for øvrig kom han også med konkrete forslag til å få fjernet IS og ba vesten spille på lag og være konstruktiv, talen kan dere lese her og den er på engelsk.

Når Russland gjorde ord til handling, da gikk samtlige vestlige land ut å kritiserte Russland, og mente at Assad må fjernes først, dette har vært vesten og Norge sin mening hele tiden og senest den 05.02.2016 så gikk Neto`s generalsekretær Jens Stoltenberg ut å kritiserte Russland. Det er så langt ikke eneste tegn på at Nato og EU og Norge har hatt til hensikt å bekjempe IS, heller tvert i mot. Vil minne om senest i mars 2016 ble det dokumentert at natolandet Tyrkia har utstrakt handel med IS, bl.a kjøper Tyrkia olje fra IS, noe jeg for øvrig skrev et innlegg om her på bloggen den 24.03.2016, kan leses her.

Hvorfor stiller ikke norsk presse kritiske spørsmål direkte om dette til statsminister Erna Solberg ? Hvorfor skal plutselig Norge nå gå inn og bekjempe IS ? Tviler sterkt på at Norge opptrer med annen holdning ovenfor IS som natolandet Tyrkia gjør, i så fall spiller Norge et dobbelspill innad i natoalliansen. Det er meget lite sannsynlig siden kritikken mot Tyrkia har uteblitt totalt fra samtlige natoland.

Den 09.02.2016 så kommer enda et utspill fra Russland ovenfor USA med et konkret forslag til å løse konflikten i Syria, da var russlands utenriksminister Lavrov som kom med et konkret forslag, så vidt meg bekjent ble ikke en gang forslaget besvart en gang. Dette kan neppe kalles å være særlig konstruktiv i fra USA og vesten sin side. Enda på dette tidspunktet så snakket Norge og vesten kún om å få fjernet Assad. Mannen som står mitt i en borgerkrig internt i sitt eget land i tillegg til å få bekjempet IS-terroristene, dette vitner om at Nato, Eu og USA utelukkende motarbeider alle forslag som kan være med å bidra til vi får ellemenert bort IS totalt.

Som kjent så deltok Norge i krigen i Libya, hvor landet ble bombet sønder og sammen. Begrunnelsen som ble brukt for å delta i denne krigen var at man skulle beskytte sivilbefolkningen mot Gadaffi. Sannheten er at krigen var ikke for å beskytte sivilbefolkningen, den var utelukkende for å få fjernet Gadaffi, altså et regimeskifte. Når vi ser på retorikken som vår regjering har brukt om krigen i Syria, så ligger beslutningen temmelig nær opp mot det som ble gjort i Libya, nemlig regimeskifte. Nato, EU og USA har som kjent utelukkende kritisert Russland for å bombe og bekjempe IS i Syria, og dem utelukkende krevd at Assad må gå av eller bli fjernet, ikke et eneste ord om å bekjempe IS før nå dem skal sende 60 spesialsoldater, da er plutselig IS blitt fiende som dem skal bekjempe. Tatt en 180 gr vending i sin argumentasjon. Derfor ble det fra Sør-Afrika framsatt krav om granskning av norges deltagelse i krigen i Libya, så langt tilbake som til 2011.

Som sagt, regjeringen og statminister Erna Solberg har ikke sagt et eneste ord om å bekjempe IS, dem har nektet offentlig flere ganger at det er aktuelt å sende soldater eller annet militærtmatriell for å bekjempe IS, dem har hele tiden villet å få fjernet Assad først og så få på plass en eller annen form for styresett uten at dem har sagt hvem som skal styre i Syria når Assad er fjernet og landet er i totaloppløsning. På bakgrunn at begrunnelser som Norge, nato, EU og USA har brukt til nå, så blir ikke begrunnelsen som Erna Solberg ga på pressekonferansen den 02.05.2016 om å sende 60 spesialsoldater for  bekjempe IS særlig troverdig, jeg vil våge den påstand at den egentlige begrunnelsen er å fjernet Assad og få til et regimeskifte, hverken mer eller mindre. Er på denne bakgrunnen jeg vil påstå at stortinget, pressen og folket er blitt villedet av regjeringen og av Erna Solberg.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *