Laseroperasjon for nærsynthet og skjeve hornhinner

Print pagePDF pageEmail page

øye_laser_laseroperasjon

 

Vurdert laseroperasjon fordi du er nærsynt og skjeve hornhinner?

Jeg personlig tenkte og vurderte dette i mange år, fordi det hadde vært godt å slippe brillene og i tillegg er det en stor økonomisk belastning, ikke uvanlig at briller koster 8-10 000 hve gang man må ha nye.

Ja, jeg tok laseroperasjon i desember 2015, nærmere bestemt dem 14.12.2015 og dro til syden på ferie noen dager etterpå i 5 uker.

Selve laseroperasjonen tok ca 20 min fra jeg gikk inn i rommet til jeg kom ut, men jeg ble operert etter den aller siste metoden som brukes, nemlig en metode som kalles Lasik. Man får godt syn rimelig kjapt etterpå, men metoden er slik at dem kutter noen nervetråder til tårekanalene, så man må dryppe øynene med tåreveske i 4-6 mnd etterpå. Men hva er det i forhold til å plages med briller og få godt syn på kjøpet ?  Høres kanskje skummelt ut, men jeg angrer ikke, så det er sagt. Ikke brukt briller ett eneste sekund siden jeg tok dem av meg og la meg under laseren. Så har du vurdert og tenkt på dette, da hadde jeg tatt sjansen, ut i fra at jeg var veldig mye mer skeptisk enn de fleste som har gjort dette.

Jeg drypper øynene enda siden det kun er 5 mnd siden, men jeg merker stor forskjell på hvor ofte jeg må gjøre det nå og like etter på, kan ikke sammenlignes, 2-3 ganger nå mot 12-15 ganger i perioden like etterpå.

Nå er dette noe som utføres av private øyenleger, man må betale gilde selv, så jeg vil ikke reklamere for en spesiell øyenlege eller øyelegekjede, for gammel til å drive med slikt. Men jeg skriver denne bloggposten fordi jeg vet mange tenker på dette og vegrer seg av ulike årsaker. Jeg gjorde dette på et tidspunkt når tilbudet kom og til en gunstig pris, er litt avhengig å tenke økonomi som ufør, så økonomisk sett må dere ikke se på hva jeg betalte, halvpris av det normale.

Kopierer teksten på forklaringen fra øyenlegen som utførte operasjonen på meg forklaringen på hvordan dem utfører en slik operasjon etter Lasik-metoden, kan leses under.

 

Metode 3: LASIK

lasik

Fremgangsmåte:.

* Først skal du inn i vår Intralase for å lage en LASIK lapp.

* Laserens “munnstykke” senkes ned på ditt øye og suger seg fast.

* Laseren lager en lapp med et hengsel.

* Du flyttes over i Amaris laseren

* LASIK lappen løftes opp og til siden.

* Laserbehandling gjøres direkte på hornhinnen

* Lapp legges på plass.

Fordeler:

* Hurtig og smertefri

* Umiddelbar effekt på synet

* Operasjonen utføres 15 millioner ganger årlig på verdensbasis

* Lett å gjøre en etterbehandling hvis nødvendig

 

Ulemper

*LASIK lapp. I teorien kan noe komme borti denne så den flytter på seg.

*LASIK lappen fortynner hornhinnen noe, så metoden kan ikke brukes på tynne hornhinner.

* Med LASIK kuttes noen av nervefibrene i hornhinnen som overvåker hornhinnes fuktighet. Derfor skal man etter en LASIK operasjon dryppe med kunstige tårevæske til nervene har vokst ut igjen etter 4-6 mnd.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *