Kosmetisk sikkerhet på flyplassene i Europa

Print pagePDF pageEmail page

765x

 

Har du tenkt på at selv om at politiet utsteder vandelsattest så betyr ikke det at de har sjekket bakgrunnen til vedkommende ?

Å få en vandelsattest betyr ikke annet enn at vedkommende har ren vandel og ikke har begått en bestemt type kriminalitet, f.eks så sjekker dem om vedkommende har begått overgrep mot barn når en person søker jobb i barnehage, skole o.l, da sjekker dem ikke om vedkommende er dømt for drap eller voldtekt. Ergo kan faktisk en radikalisert – og høyreekstrem ungdom / voksen få en jobb på en flyplass med full sikkerhetsklarering, og jobbe omså for et flyselskap i kabinen.

Det var i går når flyet MS 804 på tur fra Paris til Kairo styrtet at tvkanalen RT satte fokuset på dette med sikkerheten på flyssen Chales de Gaulle utenfor Paris at dette kom for en dag. Siden terroren i Paris i november i fjor og til nå har 70 personer ved Charles de Gaulle mistet sin sikkerhetsklarering pga sikkerhetshensyn og radikalisering, dette er bare ved én flyplass i Europa. Hvor mange sortefår jobber det da ved de øvrige flyplassene i hele Europa? Tallet er ekstremt høyt, og null gjøres.

Det er jo stort paradoks at vi er veldig opptatt av at de ansatte har den såkalte vandelen sin ren og pyntet, men hva hjelper det når politiet, PST osv ikke sjekker bakgrunnen til disse som søker slike jobber eller søke jobb i politiet. Man kan jo alltids spørre seg om de sjekker vandelen til alle dem de ansetter i politiet også?

Jeg vil påstå at denne mangelen på bakgrunnsjekk av de ansatte på flyplassene gjør at vi ofrer privatlivet til helt uskyldige mennesker som aldri har gjort ei flue fortred. Myndighetene hele Europa øker overvåkningen av telefonene, eposter, og all øvrig aktiviteter på internett, men sjekke hva dem står for som dem ansetter og gir sikkerhetsklarering til på flyplassene evner dem altså ikke.

Her nikker og bukker hele europas befolkning samtykkende til mer overvåkning,  samtidig så gjøre ikke myndighetene noe så enkelt som å sjekke ut hva dem står for politisk, religiøst og hvilke holdninger de har disse menneskene dem ansetter på flyplassene og som skal ivareta vanlige menneskers sikkerhet, men i stedenfor har det aldri vært så enkelt å få ombord på et fly ei bombe som kan drepe flere hundre mennesker i et smell, noe bomben « Satans mor « kan. Bomben « Satans mor « er den mest brukte bomben som terrorister bruker, og er så si umulig  å finne i sikkerhetskontroll, da er holdningene og hva de ansatte på flyplassen viktig for at ikke en av disse smugler ei slik bombe om bord på et passasjerfly. Se for dere at en ansatt på en flyplass plasserer ei slik bombe om bord på en Airbus A380, skjer det så går mellom 400 og 800 menneskeliv tapt. Ikke fordi det er en troende muslim på flyet, men for at myndighetene ikke har sjekket bakgrunnen til sine ansatte og hvilke holdninger disse ansatte har. Når franske myndigheter vet at denne typen bombe ble brukt både i Paris og Brûssel, da burde sikkheten ved deres flyplasser også gjennspeile dette. Samme burde sikkerheten ved de øvrige flyplassene i Europa være, da samtlige lands myndigheter i hele Europa ved om denne bomben. Men i stedenfor så velger europas myndigheter heller å ofre privatlivet til samtlige innbyggere i hele Europa i gjennom mer overvåkning som dem vet ikke fører til at dem finner flere potensielle terrorister, noe Edvard Snowden har visst verden i gjennom alle dokumenter som han har lekket til mediene i hele verden, når skal vi lære ? Når skal vi begynne å foreta oss noe som virkelig virker og ikke bare ha kosmetisk sikkerhet påp europas flyplasser ?

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *