Var det virkelig et forsøk på statskupp i Tyrkia

Print pagePDF pageEmail page

kart-tyrkia_statskupp_tyrkia

 

Var det virkelig et forsøk på statskupp natt til i går den 16.07.2016 ?? Det er noen kriterier som må oppfylles for at man kan kalle en hendelse som dette for et forsøk på statskupp, nemlig at et statskupp skal gjøres etter en bestemt oppskrift.

For det første når militæret begår et statskupp så er det første som skjer at dem får kontroll på presidenten / regjeringssjefen / statsministeren, så sørger man for at man får kontroll på mediene og så tvinger man presidenten til å annonsere sin avgang på tv og sier at militæret har tatt over, samtidig som det er tabu å skyte på sivile.

Det som skjedde i Tyrkia var at noen få fra militæret kjørte med tangs inn i Istanbul og Ankara og så skjøt dem mot sivile og drap mange, samtidig som president Edrogan var på ferie, kom hjem flere timer senere etter kl 03:00 natt til i går. I tillegg så prøvde dem ikke en gang å ta Edrogan og ikke prøvde dem å ta kontroll over mediene.

Hvis man virkelig ser på hva som virkelig skjedde, situasjon for situasjon så ser man at dette ikke stemmer overens med hva man gjør når man begår statskupp, ligner ikke en  gang på et statskupp.

Det er som den tyrkiske journalisten Andrew Anglin skirver på Daily Stormer, artikkelen gjenngis også på Altaposten sin nettside, og Anglin får støtte fra ei dame som er lektor i Alta og som er fra Tyrkia, nemlig at Edrogan har selv i scenesatt hele greia for å få ei unnskyldning for å stramme til enda mer i Tyrkia, og gjøre Tyrkia om til et enda mer diktatur enn det er i dag. Dette er ekstremt dårlig nytt for EU, Nato og USA som anser Tyrkia som sin allierte. Kan EU og Nato fortsette sitt tette forhold til Tyrkia når president Edrogan mer og mer styrer landet etter koranen, går til angrep mot en av de viktigste ellementene i et demokrati som domstolene er ved å sparke nærmere 3000 dommere, arrestere journalister og ikke tillate utenlandske journalister å jobbe i landet.

Konsekvensene for EU og Nato er blitt håpløse, de er blitt satt i stikken og er presset opp i hjørne av Tyrkia. Fortsetter ikke EU kontakten med Tyrkia og forholder seg til avtalen som ble inngått angående flyktningene, så risikerer EU at Tyrkia slipper millioner av flyktninger inn i EU, det er pressmidlet Edrogan bruker for alt det er verdt. For Nato sin del blir det håpløst å ha et medlemsland som dette som setter hele alliansen under press, Tyrkia er det landet med det største forsvaret i hele alliansen, blir dem kastet ut pga Edrogan så risikerer vi stor krig.

En ting er i hvertfall helt sikkert, Tyrkia er det mest ustabile landet i hele Europa og hvor det er direkte farlig for vanlige mennesker å reise på ferie til som mange fra skandinavia gjør på sommeren, strengtatt burde reiseoperatørene fjerne Tyrkia som reisemål med hensyn til turistenes sikkerhet..

Share

  1 comment for “Var det virkelig et forsøk på statskupp i Tyrkia

  1. Arne Flekstad
    18. juli, 2016 at 08:52

    Veldig dårlig grammatikk, ikke en gang presidentens navn klarer dere å skrive riktig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *