Nye sjokk over europa i dag eller ?

Print pagePDF pageEmail page

Idag er det presidentvalg i Østerrike og folkeavstemning i Italia, begge kan true EU og Eurosonen. Den høyrepopulistiske kandidaten i Østerrike ligger gått an til å vinnem han er meget skeptisk til EU slik det er idag og i tillegg vil han oppheve sanksjonene mot Russland og samarbeide mer med Russland. Blir spennende valg dette.

I tillegg til det spennende presidentvalget i Østerrike, så er det en spennende folkeavstemning i Italia i dag. Den handler rett og slett om å endre grunnloven som vil gi statsministeren mer makt, og vil gi færre seter senatet, statsministeren har truet med å gå av hvis det blir nei. Hvis det ender med regjeringskrise i Italia, så kan landet få ei regjering som er meget EU skeptisk og som vil ha landet ut av eurosonen, noe som vil være drepen for euroens fremtid, siden  Italia er et av de største eurolandene.

89616052-27C3-4655-AD3335E31487DC33-12D4B41D-24E5-4218-AC6B05EC6B56FF7B

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *