Hva galt har 21000 Altaværinger gjort ?

Print pagePDF pageEmail page

 

Er Finnmark på randen av borgerkrig eller hva ?

Nå har samtlige politiskepartier i Alta kjempet for bedre helsetjenester / sykehus til Alta for seg selv og sine nabokommuner, blir ca rundt regnet 25 000 +, ikke ubetydelig del av Finnmarks befolkning,. Alta er også Finnmarks største by.

Nå har konflikten mellom Alta og H.Fest vart i snart i en mannsalder, ca rundt 40 år, men dette har jo ikke befolkningen i de to byene noe med i det hele tatt. Startet med at Frionor i sin tid flyttet fra H.Fest til Alta, da var helvete løs, og har siden vært løs. La meg minne om at dette var en konflikt som var mellom politikerne i de to byene.

Nå i de senere år så har klimaet mellom politikerne i Alta og H.Fest blitt enda mer konfliktfylt, spesielt innad i Finnmark Ap. Alta Ap er mer eller mindre på tur ut av Finnmark Ap, det drives fint lite valgkamp påvegne av Finnmark Ap i Alta når det er valg.

En ting er diskusjoner og konflikter politikerne seg i mellom, nå dras også befolkningen i Alta inn, nå forventes det i fra Finnmark Ap at folk / velgerne i Alta skal stå til rette for hva en Frp politiker mener om regionreformen siden Frp gjorde så godt valg i Alta i år.

Det blir temmelig spesielt når en rådmann går ut i media og er sint på befolkningen i Alta for å ha brukt stemmeretten sin i, når hun i samme artikkel innrømmer at det er en Frp politiker hun er irritert på som er positiv til sammenslåing med Troms. Hva er dette for noe ? Er det så at 15 000 stemmeberettige i Alta må ringe rådmannen i Nesseby og Ap ordføreren i Nordkapp og spørre om lov for å stemme og hva dem skal stemme på ?

Jeg må innrømme at jeg ble temmelig matt når jeg leste artikkelen, var liksom ikke så man trodde det man leste. Nå skal det sies at ordføreren i Nordkapp har vært ute å presisert at det hun skrev og lenket til på facebook var humoristisk ment, ikke ment som et angrep på Alta, vi får tro henne på det, men det skinner tydelig i gjennom at rådmannen i Nesseby har brukt denne fleipen som et påskudd for å skape enda mer bråk, konfliker osv mellom Alta og resten av Finnmark, skulle tro at verden og Norge hadde nok med Kim Jung Un i Nord-Korea, om ikke Finnmark skal starte borgerkrig.

Lurer på hva 21 000 mennesker i Alta har gjort galt siden det eneste dem har gjort var å bruke stemmeretten sin og at Frp ble største parti i Alta !?

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *