Beklager Vadsø; Ingen hjelp å få herfra

Print pagePDF pageEmail page

 

Nå er som kjent valget over for i år. I Finnmark så stemte over 32 % av folk i Alta på Frp, nettopp fordi folket føler seg oversett og dolket i ryggen av Ap. Ser man på  fylket under ett, så stemmer enda de fleste på Ap, spesielt i mindre kommuner og i Øst-Finnmark. Uansett så har Alta`s befolkning snudd ryggen til Finnmark og vil ha sammenslåing med Troms, ikke særlig populært.

Nå viser både redaktøren og avisa Finnmarken en enormt dårlig dømmekraft når dem ber om Finnmark må stå sammen om arbeidsplassene når Finnmark og Troms blir slått sammen, hvor frekk kan man bli ? Her har Alta snudd ryggen til Finnmark, nettopp av den grunn at befolkningen i Alta ser ingen grunn til å støtte og være i et fylket som ikke taler deres sak og være i et fylket som ikke bidrar til noe som helst ovenfor Alta, men kun forventer at Alta skal støtte de små plassene uansett hva, og uten å få noe som helst igjen. Hvor dårlig dømmekraft skal det være lov å ha før man får sparken som redaktør i ei avis eller som politiker ??

En ting er at Alta har snudd ryggen til Finnmark og ønsker sammenslåing, da betyr det i klartekst, Alta`s befolkning forventer at for at dem skal snu og aktivt støtte Vadsø eller en annen kommune for å berge arbeidsplassene, da får dere først gå aktivt ut først og stille opp først nå som Alta trenger bedre helsetjenester eller om det skal være annet, har tilgode å se at det har skjedd før i historien, så det er på tide. Det er minimumskravet fra befolkningen i Alta, ikke fra politikerne, men dere bør forstå at den politiker i Alta kan ikke gå ut å støtte Vadsø eller en annen kommune nå uten å bli politiskdød etter på.

For det andre så er det rimelig spesielt at Alta skal være kommunen som berger livet på andre kommuner i fylket, når ble det Alta sin oppgave ?? Har ikke de andre kommunene egne politikere og kommunestyret og ordfører ? Synes det er rett og rimelig at når dere krever  å berge de arbeidsplassene, da får dere vise at dere kan klare dette selv uten å måtte be om livreddende hjelp fra en kommune / by som dere både verbalt og skriftlige i åresvis og i antall km i spalter har uttrykt deres hat og aggresjon i mot, da blir det vel ikke riktig å forvente støtte og hjelp i denne situasjonen ?? Først be noen å reise til helvete og slå vedkommende over kjeften, og så be om hjelp og støtte ?? Nei Vadsø, H.Fest og andre kommuner i Finnmark, dere får gjøre jobben selv inntil videre, ingen hjelp å få her fra Alta og ingen sympati heller, dere får først ta ryddejobben med å forbedre forholdet til Alta, bare det vil ta dere flere år, kanskje tiår ?! Når den jobben er gjort, da kan dere be om hjelp og støtte, ikke før, og skulle dere mot formodning likevel be om hjelp og støtte, da blir det bare oppfattet som direkte frekt fra befolkningen i Alta, så det er ikke lurt.Så inntil videre er Tromsø vår by i denne sammenheng.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *