Stedligledelse må på plass i Alta

Print pagePDF pageEmail page

 

Finnmarksykehuset bør gå ny runde med seg selv angående at klinikksjefen ved Klinikken i H.Fest også skal være Klinmikksjef for Klinikken i Alta, lite heldig kombinasjon for Vivi Breden Bech.

Klinikksjefen er sikkert flink og dyktig dame, men når situasjonen har utviklet seg til å bli slik den er blitt mellom byene Alta og H. Fest , da bør hun slippe denne skvisen. Hun kan ikke gjøre noe riktig i noens øyne uansett hva hun gjør og ikke gjør. Enten så blir det feil i Alta befolkningens øyne eller så blir det feil i befolkningen i Hammerfest sine øyne, ergo blir ingen forslag og vedtak riktig. Hvordan kan en klinikksjef leve med en slik situasjon ? Uansett hvor godt faglig hun begrunner sine vedtak, så vil det alltid bli stilt spørsmål ved om hvilken baktanke hun har og hvilken skjult agenda hun måtte ha.

Årsaken til denne situasjonen er at befolkningen i Alta ikke har noe som helt tillit til ledelssen i Finnmarkssykehuset, eksisterer ikke tillit. Så hvordan styret i Finnmarkssykehuset kunne fatte et slik vedtak at hun både skal være klinikksjef for klinikken i H.Fest og for Alta er totalt uforståelig, styret burde forstått hvilken konflikt Vivi Brenden Bech ville komme i, er bare forstå hvor alvorlig konflikten er mellom Alta og H.Fest er, så hadde dem ikke foreslått dette en gang.

Nå får Finnmarkssykehuset gå en ny runde med seg selv, ikke minst i forhold til Vivi Brenden Bech sin situasjon. Det bør ende med egen stedlig ledelse i Alta og med egen Klinikksjef i Alta og at den nye klinikksjefen får i oppdrag med å utvikle tilbudet i Alta sammen med Helse Nord og helsministeren, og ikke sette en Klinikksjef i H.Fest til jobben som overhode ikke kan foreslå noe som helst og ikke får gjort noe som helst uten at det blir bråk i en eller annen retning. Hverken Vivi Brenden Bech eller befolkningen Alta kan leve med situasjonen, da er det bedre å gå hver til sitt og skilles som venner, bråk har det vært nok av i gjennom 40 år.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *