Norges nye pariakaste

Print pagePDF pageEmail page

 

Hørt om norges nye spedalske og pariakaste ??

Når jeg ved flere anledninger leste artikler i mediene nå under valgkampen, så slo deg meg. Mediene gjør i 2017 som dem gjorde i 2013, dem styrer velgerne i ei bestemt retning, vil at velgerne skal stemme borgelig. Hvordan kan jeg si dette ?

Det var 2 dager før valget, da hadde tv2 presentert ei meningsmåling, som mediene gjorde flere ganger for dag de siste ukene før valget, det haglet med meningsmålinger. Det som skilte seg ut med presentasjonen av denne meningsmålingen i forhold til de andre, det var tv2 sin selvkritikk. TV2 tok selvkritikk på at dem tok opp meningsmålinger så tett opp mot valget, fordi dem visste at meningsmålinger påvirker velgerne i ei bestemt retning. Meningsmålinger har selvforsterkende effekt og ingen velgere vil være på det « laget « som taper valget, ergo så visste tv2 at presenterer dem ei meningsmåling hvor høyre går frem, så vil velgerne strømme til høyre i enda større grad. Ergo så påvirker mediene velgerne i ei bestemt retning. Nå har det seg slik at mediene styrer velgerne i ei bestemt retning på flere måter, både i 2013 og i 2017 var dette veldig tydelig, mediene la ikke skjul på en gang at dem er ute etter å ta Ap og spesielt Jonas Gahr Støre, har dem ikke en sak, så lagde dem en sak. Rekken er lang av saker mediene har prøvd å ta Jonas Gahr Støre på uten å lykkes. Det er nærmest blitt fullt ut lovlig å forfølge mannen, mediene har nærmest gjort Gahr Støre og Ap til en spedalsk pariakaste som det er lov å mobbe, forfølge og næmest trakasere. Det mediene ikke har tenkt over er at deres måte å opptre på påvirker befolkningen.

Det tydeligste eksemplet på at mediene påvirker folk, det er måten folk omtaler og svarer folk som åpent sier at dem stemmer Ap inne på facebook, da er man idiot og hjernedød og det som verre er. Er det på denne måten norskemedier vil bli husket av befolkningen ?

Tilbake til Jonas Gahr Støre. Det er blitt populært i mediene å forfølge mannen og gjøre han nærmest en spedalsk som ingen vil ha med å gjøre og som hele befolkningen styre unna som om han hadde pæst. Når mediene bruker hans økonomi og hvordan han fikk sin formue mot han og Ap, da kan man ikke synke lavere moralsk sett, og ikke har man noe å kritisere mannen for mer, da er man gått tom for argumenter. Det at Gahr Støre arvet sin formue er altså blitt et problem for Ap og for befolkningen ?? Når har befolkningen fått et problem med at en mann arver sine foreldre ?? Hvorfor angripe en mann for noe som skjedde i 2011 i valgkampen i 2017 ?? Verste av alt, det ikke en sak en gang. Når ble det kritikkverdig å investere i og bygge leiligheter ?? Er det blitt kriminelt for en som har arvet sin formue å investere i og bygge leiligheter ??

Måten mediene angrep Gahr Støre på i denne valgkampen og all kritikken mot Ap i 2013, så vet mediene veldig godt at dette påvirker valget, dette er styrt påvirkning av velgerne. Ikke bare har mediene angrepet Gahr Støre med usakligheter under valgkampen, dem har fortsatt etter valget, « denne mannen skal vi ta knekken på, koste hva det koste vil «. Nå sist var det at Gahr Støre i kraft av å være partileder har ytret at han ønsker Trond Giske som finanspolitisktallsmann for Ap på Stortinget, det var feil det også selv om det er hans jobb å signalisere hvordan han vil bruke sine nestledere og øvrige partiledelsen på Stortinget. Selv når Gahr Støre gjør jobben han er satt til som partileder, så er det feil i medienes øyne. Hvor lavt skal mediene synke ?? Trodde mediene styrte etter værvarsom plakaten og hadde en smule etiske – og moralske retningslinjer dem fulgte ?!

Når man ser på hva som påvirker velgerne i forkant av et valg, så burde man kanskje allerede nå innført forbud mot denne typen usaklig angrep på politikerne og forbud mot offentliggjøring av meningsmålinger den siste måneden før valget, altså 1 mnd før valget er det total forbud mot å offentliggjøre meningsmålinger, fordi dem påvirker velgerne i en bestemt retning. Skal vi ha demokrati og valg, så er vel noe av poenget at folk skal får gjøre opp sin mening uten påvirkning fra andre eller mediene. Slik systemet er nå, så er velgerne blitt leketøy for mediene som mediene kan påvirke og leke med som dem selv vil, på denne måten ha vi fått et mediestyrt demokrati og et mediestyrte valg, demokratiet har råtnet på rot og folket holdes for narr.

Share

  1 comment for “Norges nye pariakaste

  1. Hans Jørgen Strøm
    25. september, 2017 at 11:51

    godt skrevet.
    dette problemet er en utfordring å se klart under selve valgkampen. lett å bli revet med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *