Skulle aldri hatt ei eneste krone

Print pagePDF pageEmail page

Jeg kan strekke meg til å være enig med Gunnar Stavrum i nettavisen om at meninger ikke skal straffes økonomisk, men problemet i den aktuelle saken med Hege Storhaug og Human Right Service, dem burde aldri fått støtte i det hele tatt. Dagbldet har rett, statsstøtten bør inndras. Flere grunner til dette.

For det første får dem inn penger via donasjoner og folk sender penger via Vipps, det er helt i orden. Folk må få bruke pengene sine på hva dem vil. Men det som flere nettaviser spesielt ikke snakker høyt om og det samme gjør ikke Human Right Service, får betalt for at folk klikker på deres nettsted og kanskje åpner noen lenker, gir kligende kroner i kassa fra Google, sagt på godt norsk. Kjøpt og betalt av Google for å spre propaganda og hat ytringer. Skal vi kalle en spade for en spade, så får vi gjøre det.

Det Gunnar Stavrum burde nevnt er at nettsiden til Human Right Service er en privat blogg hvor bl.a Hege Storhaug, Rita Karlsen m.fl ytrer sine meninger, men dem står også oppført og registrert i Brønnøysund registeret som en stiftelse. Det å registrere Human Right Service som en stiftelse er ikke gjort av annen årsak enn å melke den norske stat og tidligere Oslo kommune for store summer i statsstøtte hvert år, men nå stoppet Oslo kommune pengestrømmen til Human Right Service for 2-3 år siden, spør dere meg burde dem aldri fått ei krone for å spre sine hatefulle ytringer og propaganda.

Hvis vi går inn på hva Human Right Service står for ideologisk, så er dem på linje med Anders B. Breivik og Document.no. Det er høyreekstremisme i nytt navn. Når dem presterer å bruke ei rimelig forskrudd dame til å hevde og skrive på dere nettside at antirasistene som demonstrerte mot nynazistene i gatene bl.a Stockholm osv er nynazister og at antirasister egentlig er nynazister, da vanker det noen rimelig spesielle meninger og spesielle holdninger i kretsen rundt Hege Storhaug og Human Right Service. Kan ikke forstille meg at det norskefolk mener at staten skal betale Hege Storhaug og Human Right Service for å spre slik propaganda ?

Det som er helt klart når det kommer til Hege Storhaug og Human Right Service, så må tankegodset og deres holdninger komme fra et sted, er liksom ikke noe dem har klart å klekke ut i stua over en pils en kveld eller to, det ligger en ideologi bak om dette. Ideologien ligner veldig og har mye lik argumentasjon som høyrekstreme har, som bl.a spres i gjennom nettstedet Document.no. Dem argumenterer på en slik måte at, det er ikke de høyreekstreme / nynazistene som er de høyrekestreme / nazister, det er de andre. Dem har en ekstremt behov for å markere at dem tar avstand fra de høyreekstreme / nynazistene, men samtidig så klare dem ikke likevel å la det skinne i gjennom at dem egentlig er veldig høyreekstreme i sitt tankegods.

Det er nok for mange en gåte at Hege Storhaug og Human Right Service har klart å få ut millioner av kroner fra både Oslo kommune og fra staten i gjennom statsstøtte over mange år, uten at noen i det hele tatt har stilt noen spørsmål ved deres arbeid og hva dem arbeider med. Det skulle aldri gått ei krone ut til dem i hele tatt. Staten og kommunene i Norge skal vel ikke betale folk for å spre sin propaganda og meninger ut på nettet via en blogg, det får holde at privatpersoner og sponsorer holde dem i livet og betaler dem for å gjøre dette, ikke noe det offentlige skal befatte seg med i det hele tatt.

Du har rett Gunnar Stavrum, vi skal ikke straffe Hege Storhaug og Human Right Service for deres meninger, men dem skulle aldri fått ei eneste krone fra hverken staten eller Oslo kommune.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *