Slektsforskning

Jeg driver slektsforskning, har gjort det i del år nå. Jeg vil bruke denne siden for føre opp etterlysninger og svar jeg søker etter,- da man ikke alltid finner svar i kirkebøkene og i folketellingene, eller i bygdebøker fra gammelt av.

Jeg er av slekten Krudtå / Gabrielsen i Hattfjelldal i Nordland og fra slekten Richardsen i Nordreisa kommune i Troms fylke.  Dette er på min fars side i slekten,- og jeg er av Daniloff  / Andersen ifra Kåfjord i Alta kommune, som er min mors side.

Så er det noen som skulle vite noe, send meg gjerne en e-mail fra min kontaktside. Selv den minste detalj kan løse disse spørsmålene.

Som jeg skrev ovenfor her, så er jeg også av Daniloff i Alta, men fra starten av het navnet Danilov, og er et russisk etternavn. Den første kjente som kom over fra Russland og som het Danilov, var Johan Daniel Danilov f.  i 1781 og han døde 30.09.1867. Han kom  til Alta / Kåfjord i 1830 og ble gift med Eva Forstmann / Henriksdatter f. 1797 ifra Tornedalen Nord –  Sverige. Og når fornorsknings politikken tok til for fullt i 1850-årene så ble etternavnet skrevet om til Daniloff. De skulle angivelig møttes når han overvintret i Tornedalen på vei over til Alta / Kåfjord for å jobbe i Koppergruven som var drevet av  Engelskmenn og etterhvert av svensker.